Actie tegen geweld tegen vrouwen Gemeentehuis Westland oranje uitgelicht

Het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk staat dit weekend in de oranje schijnwerpers. Dit gebeurt in het kader van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Activism against Genderbased Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, worden evenementen georganiseerd die in het teken staan van de kleur oranje. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van ‘Orange the World’. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, het Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo mee. Inmiddels worden landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan 90 landen.

Orange the World in Nederland

Ook in Nederland vinden de laatste jaren diverse activiteiten plaats rond Orange the World. Het Vredespaleis, het EYE in Amsterdam en afgelopen jaar de Erasmusbrug in Rotterdam

werden oranje uitgelicht. Dit jaar komt daar ook het Binnenhof in Den Haag bij. Lokale en nationale organisaties voor vrouwenrechten en emancipatie organiseren straatacties en andere activiteiten. Het is op initiatief van Soroptimist International Club Westland, een serviceclub die zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes in de wereld, dat nu ook het gemeentehuis in Westland wordt uitgelicht.

Burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven steunt de actie van harte: “Als kamerlid en minister heb ik mij met succes ingezet om VN resolutie 1325 aangenomen te krijgen. Deze resolutie gaat over het terugdringen van geweld en discriminatie tegen vrouwen in oorlogsgebieden en krijgsmachten. Het is belangrijk dat er aandacht aan dit onderwerp wordt geschonken, want helaas komt geweld tegen vrouwen en meisjes nog heel veel voor.“

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.