Westlanders op kieslijst Hoogheemraadschap

Op de ledenvergadering van de Zuid-Hollandse VVD is op zaterdag de kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen in 2019 vastgesteld. Op de 17 personen tellende lijst voor het Hoogheemraadschap Delfland staan twee Westlanders op een prominente plek; ’s-Gravenzander Peter Ouwendijk is verkozen tot lijsttrekker en Maasdijker Roel Batelaan staat op plaats zeven.

Beide kandidaten zijn actief geweest in de Westlandse politiek. Peter Ouwendijk was in de vorige raadsperiode wethouder financiën en is momenteel actief als bedrijfskundig adviseur. “Het is een grote eer dat ik de lijst van de VVD in Delfland mag aanvoeren. De lijst is een mooie mix van ervaren en nieuwe bestuurders uit het hele waterschap. We hopen met veel enthousiasme te zorgen voor droge voeten enschoon water.” zegt de 57-jarige ’s-Gravenzander. Roel Batelaan (35 jaar) is van 2006 tot 2014 actief geweest als (steun)raadslid in het Westland en is in het dagelijks leven werkzaam als ZZP’er op het gebied van beleid en communicatie. “Ik heb zin in de campagne en hoop onderdeel van de fractie te worden. Vooral op het gebied van communicatie wil ik een bijdrage leveren; we moeten laten zien wat het waterschap doet en waarin de VVD het verschil kan maken.”  besluit Batelaan.

De waterschapsverkiezingen worden volgend jaar op 20 maart gehouden.  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.