Grote politie macht op de been in De Lier

Vanavond, donderdag 8 november 2018, zijn 12 politie agenten van onder andere het team politie vrijwilligers en Politiebureau Westland het dorp De Lier ingegaan om burgers te informeren over woninginbraken en verdachte situaties (zelf waar te nemen).

De politie heeft tussen 19:45 en 22.00 uur gesurveilleerd in een groot gedeelte van De Lier. Hierbij zijn verschillende zaken geconstateerd waaronder;

– Poorten die open stonden

– Op meer dan 50 adressen bewoners aangesproken op openstaande (voor)deuren,       weinig of geen verlichting in woning of brandgang

– Er zijn ongeveer 75 folders uitgedeeld aan bewoners waarbij er een verbetering kon   plaatsvinden met betrekking tot het voorkomen van woninginbraken. Ook zijn er   folders in de brievenbussen gedaan bij bewoners die overduidelijk niet thuis waren.

-> Als de politie al ziet dat u niet thuis bent, dan zien de inbrekers dat zeker!

Ook zijn er een aantal personen gecontroleerd in de wijk om te weten wat zij in De Lier kwamen doen. Hier kwamen geen vreemde zaken in naar voren. Deze personen hadden allemaal een goede reden om in De Lier te zijn, zoals het jagen op Pokémons.

Zie in de bijgevoegde foto de preventietips. Voor vragen hierover kunt u op dit bericht reageren.

Voor verdachte situaties kunt u contact opnemen met 1-1-2.

Bron en Foto : Politie Westland

politiefolder.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.