Celstraf en ontzegging rijbevoegdheid voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval ‘s-Gravenzande

Een 27-jarige man uit ‘s-Gravenzande is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Verder is hij voor drie jaar zijn rijbewijs kwijt. Hij veroorzaakte een verkeersongeval waarbij zijn 16-jarige passagier zwaargewond raakte en 9 dagen later overleed.

Toedracht

Op 21 augustus 2017 reed de man in een bedrijfsbusje op de Naaldwijkseweg. In een bocht naar links is hij met zijn rechterwielen de berm ingereden. Hij gaf een ruk aan het stuur waardoor het busje weer op de weg kwam. Vervolgens verloor hij de controle over het voertuig. Een tegemoetkomende vrachtwagen kon een aanrijding niet meer voorkomen. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was van alcohol en met een hogere snelheid had gereden dan plaatselijk toegestaan.

Straf

De rechtbank is van oordeel dat de man zich zeer onvoorzichtig heeft gedragen en dat het aan zijn schuld te wijten is dat het verkeersongeval met dodelijke afloop plaatsvond.

Bij de vraag welke straf moet volgen heeft de rechtbank zwaar laten meewegen dat de verdachte sinds het ongeval onder behandeling is van een psycholoog en bij de verslavingszorg en dat hij die behandeling trouw volgt. Hij laat vrijwillig iedere twee weken zijn bloed controleren op alcohol. Ook heeft hij blijk gegeven inzicht te hebben in het kwalijke van zijn handelen en bij herhaling zijn spijt betuigd aan de nabestaanden.

Bron : Rechtspraak.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.