Bromfietser twee keer betrapt zonder rijbewijs en met drank en drugs

Vandaag reed een bromfietser vanuit De Lier de rotonde Westerlee op. Vervolgens sorteerde de bromfietser voor om de A20 richting Maassluis op te rijden. De collega’s zagen de brommer voorsorteren en hebben deze staande gehouden.

Deze persoon bleek bij de staande houding geen rijbewijs te hebben, rook naar alcohol en in zijn tas zat wiet. De bestuurder blies op het blaasapparaat een indicatie A. Hierop is de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en rijden op de rijbaan waar het niet mag.

Hierop is op het politiebureau een drugstest van de bestuurder afgenomen waarop hij positief testte. Ook is van de bestuurder een bloedtest afgenomen door de arts. Er wordt proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt en dan is het wachten op de uitslag van het bloed om de zaak af te ronden. Ook kreeg de bestuurder een rijverbod van 24 uur mee. Een rijverbod van 24 uur krijgt iedere bestuurder die verdacht wordt van het rijden onder invloed van drugs of iemand wel een rijbewijs heeft of niet.

De verdachte kreeg hierna zijn spullen terug, waaronder de scootersleutel. De scooter was van een derde. De verdachte op het hart gedrukt dat hij niet meer moest gaan rijden. De verdachte vertrok met zijn brommer aan de hand.

Kort daarna troffen collega’s de bromfietser aan in Honselersdijk… Hij reed wederom op de brommer…. Daar ging de man weer. Wederom aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs, maar ditmaal ook voor het rijden tijdens rijverbod.

Bron en foto : Politie Westland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.