Dronken bestuurder aangehouden in Schipluiden

Zondagmiddag heeft de politie wederom een alcoholcontrole gehouden. Deze keer op de N468 te Schipluiden. Om 17.15 uur stond de politie met drie eenheden klaar om alle bestuurders van aankomende voertuigen te laten blazen op de ‘sniffer’.

De Sniffer is een apparaat waar lucht vanaf een afstand in kan worden geblazen. Dit apparaat geeft dan snel weer of er een indicatie van alcohol is of niet. Blies u in de Sniffer en werd het lampje rood, dan haalden we de Dräger erbij om na te kijken of u teveel alcohol had gedronken om verder te kunnen rijden.

Zondagmiddag heeft de politie in een half uur tijd 65 bestuurders laten blazen. Nadat de politie twintig minuten met de alcoholcontrole bezig waren blies een bestuurder de indicatie A.

Dat houdt in dat de bestuurder meer gedronken had dan de maximaal toegestane hoeveelheid en dan wordt iemand Aangehouden. Hierop zijn twee politie agenten met de verdachte naar het politiebureau in Naaldwijk gegaan voor een ademanalyse. De overige drie collega’s hebben nog ongeveer 10 minuten de alcoholcontrole voort kunnen zetten totdat er een melding kwam. Hierdoor heeft de politie de alcoholcontrole na 30 minuten al moeten afbreken.

De verdachte blies aan het bureau 245 ug/l en heeft daarvoor van het Openbaar politieMinisterie een boete van 425 euro gekregen.

Afgelopen vrijdag was een succesvolle alcoholcontrole gehouden  in Wateringen, en afgelopen Zaterdag waren de bestuurders van Naaldwijk aan de ‘beurt’.

Zaterdag stond de politie op de Hoogwerf te Naaldwijk. Na vijf kwartier had de politie 164 bestuurders laten blazen. Geen van de bestuurders had meer gedronken dan de maximaal toegestane hoeveelheid. Klasse!

Misschien had de controle ook wel een preventieve werking, want we zagen ook een aantal mensen langere tijd op de parkeerplaats staan of rondjes lopen om vervolgens lopend te vertrekken. Sommige mensen bleken toch een BOB te hebben gevonden.

Al met al, niemand met teveel alcohol op achter het stuur.

 

Bron : Politie Westland via Facebook

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.