Veel overlast van fietsenrekken, hangjongeren en buitenlandse gasten #wldebat

‘s-Gravenzande 19 oktober 2018 – Afgelopen dagen zijn er rondom het centrum van ‘s-Gravenzande diverse nieuwe fietsenrekken geplaatst.
Voor de ondernemers aan de straat Marktplein en Gravenstraat wordt hier op drukke dagen hinder van ondervonden.

Winkelend publiek plaats namelijk naast de fietsenrekken ook hun fietsen, waardoor doorgaande winkelstraat zoals de Gravenstraat afgesloten wordt en dit hinder oplevert voor de ondernemers die gevestigd zijn in de Gravenstraat en aan het marktplein, L’Avenue Fashion & Shoes, Naaiatelier Kuylaars, Schoenmakerij Hakzo en het Reisbureau.

De fietsenrekken zijn zonder overleg met de omliggende ondernemers geplaatst. De toegankelijkheid naar de winkels komt hiermee in het geding.

Daarnaast ondervinden omwonenden, ondernemers en winkelend publiek ook veel overlast van zwerfvuil, buitenlandse gasten en hangjongeren in dit gebied. In de Gravenstraat  staan een tweetal openbaren banken waar veel gebruik van wordt gemaakt door hangjongeren en buitenlandse gasten, die veelal vroeg in de ochtend tot laat in de avond alcohol en/of drugs nuttigen en erg luidruchtig kunnen zijn. Door de te kleine capaciteit van de afvalcontainers ontstaat er zwerfvuil. Zowel omwonenden als ondernemers hebben dit meerdere malen bij de gemeente gemeld. Maar krijgen geen reactie terug van de gemeente, ofwel verbetering te zien in dit gebied.

Omwonende en ondernemers zijn het meer dan zat en vragen nogmaals om verbetering !! Er is veel geïnvesteerd in een vernieuwend, leefbaar en schoon winkelcentrum ‘s-Gravenzande, maar schoon is het nog zeker niet! En missen het contact en overleg met gemeente.

Ingezonden door : A. de G.

Foto’s : A. de G.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.