Westlandse Archeologiedag in Westlands Museum

Tijdens de Nationale Archeologiedag kan jong en oud op zondag 14 oktober terecht in het Westlands Museum om archeologische vondsten uit de eigen streek te zien.

De conservator heeft uit het depot voorwerpen verzameld die tijdens opgravingen in de laatste honderd jaar bovengronds zijn gekomen. In korte rondleidingen van 20 minuten wordt toelichting gegeven op vondsten uit de Romeinse tijd, van recente opgravingen bij de Molenslag in Monster én van kasteel Polanen. Experts staan klaar om archeologische vondsten te determineren, dus men kan zelf gevonden scherven meenemen om te laten onderzoeken.
Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met archeologie. Zij gaan aan de slag als echte archeoloog. Zo kunnen ze in de historische tuin met een metaaldetector op zoek naar oude munten en gaan ze scherven lijmen tot een complete urn. Wie het leuk vindt kan zich verkleden als middeleeuwse ridder of jonkvrouwe, om daar een mooie foto van te laten maken. Tot slot kunnen ze leren zonder lucifers en aansteker toch vuur te maken.

Locatie: Westlands Museum, Middel Broekweg 154, Honselersdijk
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Prijs: € 5,00, 64-plus: € 4,00, kinderen gratis

Bron : www.wos.nl

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.