Heijenaar Reedijk weer op vrije voeten

Na twee nachten cel is Elso Reedijk weer op vrije voeten zo meldt het AD Westland via hun website. Dinsdagavond sloegen de stoppen door bij Elso nadat hij te horen had gekregen dat hij binnen 24 uur zijn huis aan de Piet Heinstraat in Ter heijde moest verlaten.

Het proces ging om een zak met 3,68 kilo henneptoppen welke werd ontdekt in zijn woning.

Reedijk is een bekende verschijning in Ter Heijde. In november doorzoekt de politie zijn huis, omdat er voor de deur een schietpartij zou zijn geweest. Achteraf is daar geen sprake van maar de politie vindt wel 3,6 kilo aan henneptoppen in de badkamer en onder de trap.

Woningbouwvereniging Arcade heeft Reedijk kort na de hennepvondst in november een brief gestuurd. “Daarin stond dat de huurovereenkomst zou worden beëindigd. We willen een duidelijk signaal afgeven aan alle huurders, we accepteren geen drugs in de huurwoningen. Dat leidt altijd tot vertrek uit de woning”, zei de advocate van de woningcorporatie dinsdag in de rechtbank.

Voor Reedijk heeft zijn huurhuis aan de Piet Heinstraat grote emotionele waarde. Hij woont er ruim 25 jaar en twee van zijn kinderen zijn er overleden. Zijn dochter van 18 woont nog bij hem. “Ze zit op school in haar examenjaar en verliest een dak boven haar hoofd als de ontruiming doorgaat”, zegt de advocaat van Reedijk dinsdag.
Video : Regio15.nl
Bronvermelding : AD Westland/Wos

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.