[Video update] Maeslantkering Challenge lijkt beslist

Na 700 beklimmingen van de heuvel bij de Waterweg in Hoek van Holland vond Ben Vermeer het welletjes. De fietsende kweker uit ‘s-Gravenzande had zaterdagavond rond 23.15 uur het record van de Maeslantkering Challenge voldoende verpletterd. Het stond immers sinds 22 juli op 560 beklimmingen binnen 24 uur. “En 700 is een mooi rond getal”, meende Ben.

En daarmee lijkt de (eerste editie van de) Maeslantkering Challenge beslist, want er is om middernacht niemand van start gegaan om het record aan te vallen. Deze zondag is de laatste dag van de spontaan ontstane  ‘wedloop’.

Het nu verpletterde record van 560 beklimmingen is overigens ook verbeterd door de drie mannen die midden in de nacht van vrijdag op zaterdag eveneens aan het avontuur waren begonnen. Theo Kester, Daan van Baalen en Marien Vreugdenhil gooiden rond half elf ’s avonds de spreekwoordelijke handdoek in de ring, maar hadden toen de mooie score van 625 beklimmingen achter hun naam staan.

Vanzelfsprekend was de ‘s-Gravenzandse fietswinkelier Sander van Scheijndel rond middernacht van de partij op de heuvel bij de Maeslantkering. Het wordt dus vrijwel zeker plaatsgenoot Ben Vermeer aan wie hij in het WOS tv-programma ‘Dit was september’ de virtuele klimgeit kan gaan uitreiken.
Tekst : www.wos.nl
Foto’s en Video : Regio15.nl

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.