Rondvraag van LPF Westland betreffende overlast door bomen en parkeerproblemen in de Meibloem te Wateringen

Rondvraag commissie Ruimte van 2 oktober 2018 betreffende overlast door bomen én parkeerproblemen in de Meibloem te Wateringen

In de Meibloem te Wateringen wordt door bewoners al enige jaren met de gemeente gesproken over de overlast die de daar aanwezige bomen veroorzaken. De bomen zijn groot en veroorzaken door het verlies van hars in bepaalde periode veel overlast op de daaronder geparkeerde auto’s. In het verleden zijn in een deel van de straat wel de bomen gesnoeid en veroorzaken daar veel minder overlast. Gevolg is dat men daar wel de auto parkeert en voor de “laatkomers” de plekken onder de overlastbomen overblijft. Een bijkomend probleem van vervuiling zijn de luizenplagen die niet meer bestreden worden door de gemeente.

Naast de bomen en de overlast die ze geven, zijn er ook parkeerproblemen in de straat door gebrek aan parkeerplaatsen. De buurtbewoners denken dat met een aantal kleine aanpassingen er een aantal parkeerplaatsen bijgemaakt kunnen worden.


Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

  1. Kan de wethouder aangeven of de gemeente op de hoogte is van de genoemde              problemen en op welke wijze er contact is met de bewoners?

 

  1. Waarom zijn bij de vorige snoeibeurt niet alle bomen gesnoeid in deze straat? 
  2. Is de wethouder bereid om te kijken of de overige bomen ook gesnoeid kunnen worden om overlast te beperken? 
  3. Kan de wethouder in overleg met de bewoners kijken of er inderdaad met beperkte middelen een aantal extra parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden?


Namens de Fractie LPF Westland

Herman Dekkers
Peter Voskamp

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.