Kick-off Westland Boksgala 2019

Na fietsen, zwemmen en wandelen gaat Westland nu ook boksen voor het goede doel!

Dat Westlanders bereid zijn om zich voor een goed doel flink in te spannen, mag zo langzamerhand wel bekend zijn. Denk maar aan de Westlandse Ride, A Local Swim of Walk tot de Tourmalet. Toch is daar afgelopen vrijdag nog een nieuw spraakmakend evenement bijgekomen: Westland Boksgala 2019. Westlanders gaan nu ook knokken voor het goede doel: de Stichting Droom je Thuis.

Dat de eerste klap een daalder waard is, werd vrijdag 20 september jl. meteen duidelijk. Toen vond in het Tramhuisje in Naaldwijk in aanwezigheid van de meeste deelnemers de officiële kick-off plaats van dit nieuwe sportieve initiatief. Voorzitter Shirley Schelkers (eigenaar van SD COMMUNICATIE uit Naaldwijk) van de organiserende stichting Westlands Boksgala is erin geslaagd om een evenement in de steigers te zetten dat nu al kan rekenen op de goodwill van een zo’n dertien sportieve Westlandse ondernemers. “Deze helden gaan ruim een half jaar lang in training bij Defence Academy in Naaldwijk”, aldus Shirley. “Na deze maanden vindt op 18 mei 2019 de absolute apotheose, een spetterend boksgala, plaats in De Leuningjes (vanaf 1 oktober De Veiling geheten, red.) in Poeldijk. Er worden tafels verkocht en er komt een veilingverkoop. De avond eindigt met afterparty! De boksende ondernemers betalen voor hun deelname, maar kunnen ook binnenkort gesponsord worden via een eigen donatiepagina via de website (binnenkort live) door familie, vrienden en relaties. Dit alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ons goede doel.”

Droom je Thuis
Het goede doel Stichting Droom je Thuis is een ouderinitiatief en voorziet in een kleinschalige woon- en of verblijfsgroep voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De stichting heeft nu nog geen vaste locatie, maar de gemeente Westland heeft recent aangegeven positief te staan tegenover de bouw van een woning op een kavel aan het Zuideinde in Naaldwijk. Voor de inrichting is echter wel geld nodig, ondanks dat de huisvesting en zorg voornamelijk door bewoners en wettelijke voorzieningen worden vergoed. “We gaan specifiek geld inzamelen voor de inrichting van een zogeheten snoezelruimte”, aldus Shirley. “Snoezelen is gebruikelijk in de zorgverlening aan mensen met bijvoorbeeld een beperking. Door snoezelen wordt verveling tegengegaan, zintuiglijke waarnemingen verdiept, contact bevorderd en ontspanning mogelijk gemaakt. Dit komt het welzijn van de bewoners ten goede.”
Diverse Westlandse ondernemers gaan dus de komende maanden met elkaar de in training, met als doel zichzelf klaar te stomen voor een echte bokswedstrijd op 18 mei 2019.

Voor deelnemer Eric de Winter van De Winter Logistics is boksen een geheel nieuwe ervaring: “Maar juist daardoor wel erg leuk, het is weer eens iets anders. Ik heb er wel goed over nagedacht. Boksen is een intensieve en veelzijdige sport; ik zie dit initiatief daardoor als een mooie kans om mij op diverse vlakken verder te ontwikkelen. Daarnaast is het voor een goed doel, dus ik heb uiteindelijk volmondig ja gezegd tegen deze uitdaging.”

Een van de tot nu toe twee vrouwelijke deelnemers is Anne-Marije Captijnvan lingeriewinkel De Saac Lingerie Pop-up Store. De middenstander is enthousiast over het Westlandse initiatief: “We gaan letterlijk en figuurlijk vechten voor de Droom je Thuis. Spannend? In het begin niet, maar toen we gingen sparren nam de spanning wel een beetje toe. Maar ik heb het volste vertrouwen in de begeleiding van Defence Academy, die ons op professionele wijze klaar gaat stomen voor de echte wedstrijd in mei.”

Voor Stef Heemskerk van Heemskerk Installaties kwam het Westlandse boksevent precies op tijd. “Ik ben net hersteld van een blessure die ik op had gelopen. Nu kon ik meteen aansluiten bij deze actie. Ik heb er heel veel zin, het is voor mij een mooie gelegenheid om weer goed in shape te komen. Met het idee in het achterhoofd dat het ook nog eens allemaal voor een goed doel is, maakt dit het plaatje eigenlijk helemaal compleet.”

De overige deelnemers van dit event zijn: Remmert Keizer (GJ Personeelsdiensten), Ferry van den Berg (JB Pompen B.V.Jack Ricardo Van der Ende (Van Der Ende Racing InnRoy Wensveen (Wensveen Vastgoedmanagement), Tim Van der MeerSven van der Meer (Autoschade Herstel Naaldwijk en Truckschade Naaldwijk, Jules Heemskerk (Projectikon Ontwikkeling en Tramhuisje, Monique Barendse (GJ Personeelsdiensten), Edwin Veenman (Venéco) en Johan Leerdam (Rokerij Hoeks & Heerlijk

Er is nog ruimte om deel te nemen aan dit event. Heb je interesse en ben je een Westlandse ondernemer, manager of directeur, stuur dan een e-mail naar Shirley Schelkers shirley@sdcommunicatie.nl

Bron : Facebook Westland Boksgala

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.