Bertens bereikt finale in Seoel

Tennisster Kiki Bertens staat zondag in de finale van het WTA-toernooi in Seoul. De 26-jarige Wateringse versloeg zaterdagochtend (Nederlandse tijd) de Griekse Maria Sakkari in de halve finale met 6-4 en 6-2.

De Westlandse begon stroef tegen de nummer 32 van de wereld. Ze kwam in de eerste set zelfs op een 1-3 achterstand. Bertens vocht zich echter terug en nadat ze van 3-4 terugkwam tot 4-4, pakte ze op eigen service haar eerste voorsprong in de wedstrijd, om daarna met een break de set te pakken. In de tweede set kwam Bertens niet meer in gevaar. Vanaf een 2-1 voorsprong liep ze snel uit.
De nummer 12 van de wereld speelt in de finale tegen Su-Wei Hsieh uit Taiwan of de Kroatische Ajla Tomljanovic.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.