Klassendag voorafgaand aan Open Monumentendag

Vandaag is het Klassendag. Een jaarlijks terugkerende dag voor basisschoolleerlingen in het kader van Open Monumentendag. De kinderen van groep 7 en 8 van de Willemschool en De Wegwijzer bezoeken vandaag de monumentale Watertoren van Dunea aan de Haagweg in Monster. In het klassendagprogramma wordt ieder jaar op een creatieve en leerzame wijze aandacht besteed aan het cultureel en historisch erfgoed. Naast een bezoek aan een monument gaan leerlingen ook zelf in de klas aan de slag. Op deze manier worden kinderen actief betrokken bij het monumentale erfgoed in hun omgeving.

Speciaal is dat vandaag gestart wordt met het educatieve programma ‘van bron tot kraan’, over de waterwinning in de duinen, de culturele historie van het gebied Solleveld en monumentale watertoren. Op deze manier komen tijdens klassendag 2018 zowel de Westlandse monumenten als de bewustwording over omgang met ons water aan bod. Het programma voor basisscholleerlingen is ontwikkeld door Dunea, Monumentaal Westland, NME Westland en de gemeente Westland en werd vanochtend afgetrapt onder leiding van wethouder Vreugdenhil (cultuur en erfgoed) en Georgette Leltz, programmadirecteur National Park Hollandse Duinen namens Dunea.

Andere scholen bezoeken op deze Klassendag de Atlantikwall in ’s Gravenzande en Hoek van Holland en de bloemen tentoonstelling in Naaldwijk.

Gemeente Westland

Foto : Thierry Schut Fotografie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.