Opening Open Monumentendag 2018

Op zaterdag 8 september 2018 openen bijna 40 Westlandse monumenten tijdens Nationale monumentendag hun deuren. De opening van de Westlandse Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 7 september bij de Sint-Andreaskerk in Kwintsheul. Wethouder Vreugdenhil overhandigt op deze avond symbolisch de ‘monumentensleutel’ aan de voorzitter van Stichting Monumentaal Westland.

Met het thema ‘in Europa’ ligt dit jaar  het accent op alles wat ons in dit werelddeel cultureel aan elkaar bindt. Wat daarmee mooi aansluit bij het jaar van het Cultureel Erfgoed. De deelnemende monumenten in Westland zijn tijdens de open monumentendag op 8 en een aantal ook op 9 september vrij toegankelijk voor publiek. Daarnaast worden er bij veel monumenten extra activiteiten georganiseerd. Een overzicht van de activiteiten vindt u op www.monumentaalwestland.nl

Programma:

19:15 uur : Inloop voor genodigden

19:45 uur : Aankomst postkoets met wethouder en pastoor

20:00 uur : Welkomstwoord gevolgd door een muzikaal intermezzo

20.15 uur : Officiële opening Open Monumentendag 2018 door wethouder Vreugdenhil

20:30 uur : Presentatie historie Kwintsheul door dhr. Chris Batist

21:00 uur : Afronding officieel gedeelte met het Andreaslied

Rondleiding genodigden binnen en buiten de kerk van de parochie. In de kerk is een tentoonstelling over 125 jaar kerk en parochieleven in Kwintsheul.

22:30 uur : Afsluiting

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.