Schoolplein14 voor basisschool Het Kompas in Maasdijk

Maandag 3 september opende wethouder Ben van der Stee samen met directeur mevr. Kuyvenhoven een Schoolplein14 op basisschool Het Kompas in Maasdijk.
Een Schoolplein14 is een beweegvriendelijk schoolplein dat kinderen al op jonge leeftijd uitnodigt om meer te bewegen.
Het schoolplein bevat speelvelden zoals bijvoorbeeld een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur die kinderen spelenderwijs laten sporten en bewegen. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.

Johan Cruyff Foundation

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De stichting heeft als missie om zoveel mogelijk jeugd met of zonder beperking te laten bewegen. Dat doet zij door het aanleggen van Cruyff Courts en Schoolplein14 en door diverse sportprojecten voor kinderen aan te bieden. Bekijk voor meer informatie: www.cruyff-foundation.org

Foto : Thierry Schut

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.