Jonge vrijwilligers, helden en talenten gezocht voor de Uitblinker

Kent u  een jonge Westlander die zich op bijzondere, onderscheidende wijze inzet voor de Westlandse samenleving? Geef hem of haar dan op voor de Uitblinker, de waarderingsprijs van de Gemeente Westland voor jonge vrijwilligers en mantelzorgers. Het gaat om jongeren die bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen, een belangeloze bijdrage op de (sport)vereniging leveren en/of zorgdragen voor mensen in hun omgeving.

Kent u een Westlandse uitblinker en vindt u dat hij of zij deze waarderingsprijs verdient? Meld hem of haar dan vóór maandag 15 oktober 2018 aan voor de Uitblinker via de site www.uitblinkerwestland.nl. Een jury beoordeelt alle inzendingen. De prijs wordt eind november uitgereikt rond de Internationale dag van de Rechten van het Kind.

Tot nu hebben tien Westlandse jongeren deze waarderingsprijs ontvangen. De Uitblinker is een initiatief van gemeente Westland in samenwerking met Vitis Welzijn. Met deze waarderingsprijs wil de gemeente jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en zelf het verschil te maken in hun directe omgeving.

Criteria

De jongere is tussen 6 en 23 jaar, woonachtig in de gemeente Westland, zet zich belangeloos in en is hiervoor niet eerder met een prijs beloond.  

Daarnaast voldoet hij/zij aan één of meer van de volgende criteria:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning;
  • De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht;
  • De jongere heeft een goed initiatief ten behoeve van de Westlandse samenleving genomen;
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent;
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.