Deze maand is de maandelijkse sirenetest (‘het luchtalarm’) niet afgegaan

Maandag 3 september 2018 – Door een vergissing op onze regionale meldkamer heeft de maandelijkse sirenetest om 12.00 uur helaas niet plaatsgevonden zo twittert Brandweer Haaglanden via hun Twitter account . Om verwarring te voorkomen wordt deze test nu ook niet meer gedaan. De eerstvolgende test zal plaatsvinden op maandag 1 oktober a.s. om 12.00 uur.

Het luchtalarm is een geluidssignaal om de bevolking te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Voor dit alarmsysteem wordt vanouds een sirenegebruikt en daarom wordt het alarm ook wel “de sirene” genoemd.

Het luchtalarm is ooit ingevoerd om de bevolking te waarschuwen voor een luchtaanval, vandaar de naam.

Foto : Archief Westlandreport

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.