Schone Westlandse stranden

Wethouder Zwinkels heeft zaterdagmorgen 11 augustus samen met Stichting De Noordzee het startsein gegeven voor de Boskalis Beach Cleanup Tour in Monster. Bij Bondi Beach Club verzamelden zich tientallen vrijwilligers die gezamenlijk de vijf kilometer aflegden naar Kijkduin. Onderweg werd alle rommel en plastic van de stranden opgeruimd.

Wethouder Zwinkels dankte in haar openingswoord alle vrijwilligers die naar Monster waren gekomen. “In Westland zijn we zuinig op onze kust, maar als ik van Stichting De Noordzee hoor dat per 100 meter gemiddeld 370 afvalitems gevonden worden, word ik daar toch even stil van. Dat maakt deze schoonmaakactie ook zo belangrijk: Stichting De Noordzee ruimt niet alleen de troep op, maar creëert ook bewustwording voor het afvalprobleem.”

De Boskalis Beach Cleanup Tour startte op 1 augustus . In 15 dagen maakt Stichting De Noordzee samen met talloze vrijwilligers de héle Noordzeekust afvalvrij, van Schiermonnikoog tot de Maasvlakte. Ruim 2.700 deelnemers hebben zich voor de actie aangemeld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.