Regen op komst, de pompen draaien bij de waterschappen

Vanavond en vannacht wordt voor het westen van Nederland veel regen voorspeld: zo’n 30 à 50 mm. Nu de grond zo droog is, kan deze onvoldoende water opnemen en krijgen sloten en grachten in korte tijd veel water te verwerken.

9 augustus 2018

Omdat deze regenverwachting voor heel Delfland geldt, is het – ondanks de droogte – toch nodig om het waterpeil vandaag al te laten dalen, zodat al het regenwater straks goed weg kan. Dit doen we op basis ons van normale neerslagprotocol. Het speciale neerslagprotocol voor droogte geldt alleen als er naar verwachting heel plaatselijk piekbuien gaan vallen; dat is nu dus niet aan de orde.

Bij het besluit om te gaan voormalen hebben we ook de (droogte)situatie in de ons omringende waterschappen in aanmerking genomen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.