Nieuw spreekuur met burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westland houden op maandagavond 6 augustus voor de tweede maal een inloopspreekuur voor inwoners van de gemeente Westland. Het spreekuur geeft inwoners de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze ideeën, initiatieven en vragen onder de aandacht te brengen van de burgemeester of één van de wethouders.

Nieuwe inzichten

Op 2 juli 2018 is voor de eerste maal een inloopspreekuur gehouden. Toen zijn 31 gesprekken met inwoners gevoerd waarbij zij vragen, ideeën en soms klachten ter sprake brachten. Sommige gesprekken leidden tot nieuwe inzichten of geven achtergrondinformatie, in alle gevallen leverden de gesprekken kennis op. “Je kunt merken dat mensen het luisterende oor waarderen”, zegt wethouder Van der Stee (bestuurscultuur en communicatie).

Toegankelijk

Het instellen van een open spreekuur past binnen de gewenste open en toegankelijke stijl van het college en is een van de acties uit de Werkagenda Westland die het college onlangs presenteerde. Het spreekuur vindt elke eerste maandag van de maand plaats.

Binnenlopen

Het tweede spreekuur wordt maandag 6 augustus van 19.00 tot 20.00 uur gehouden in het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad 1 in Naaldwijk. De deuren van het gemeentekantoor openen om 18.50 uur.

Wethouders Van der Stee en Vreugdenhil zijn deze avond niet aanwezig. Inwoners hoeven geen afspraak te maken, maar kunnen binnenlopen. Bij binnenkomst wordt hen gevraagd naar de aard van hun gesprek en gekeken welk collegelid de voorkeur geniet voor het gesprek. Een gesprek duurt maximaal 10 minuten. Omdat het een open spreekuur is, kan het zijn dat iemand even moet wachten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.