Drie drankrijders aangehouden bij Varend Corso

De politie Westland heeft zaterdag op de Westlanddag van het Varend Corso drie mensen aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Eén van hen had bijna drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Het rijbewijs van de bestuurder is afgenomen, en hij of zij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Een andere bestuurder was in de middag van het ene Corso-feestje op weg naar het andere en liep daarbij tegen de lamp: hij of zij blies 340 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Deze persoon kreeg een boete van 325 euro. “Erg zonde om je geld uit te geven aan bekeuringen in plaats van aan een leuk feestje”, schrijft Politie Westland daarover op Facebook.

Later op de avond werd een snorfietser aangehouden die met teveel alcohol op was gaan rijden. Deze bestuurder kreeg een boete en moet mogelijk op cursus bij het CBR. “Laat driemaal geen scheepsrecht zijn”, schreef de politie rond 20:30 op Facebook. Echter mocht het uitspreken van die hoop niet baten: aan het einde van de avond hielden agenten een bestuurder aan die 615 ugl blies en daardoor dus zijn rijbewijs kwijt is en voor de rechter moet verschijnen.

De politie wenst op Facebook iedereen een fijn Varend Corso toe, maar roept ook op voorzichtig te zijn. “Drink je alcohol ga dan met de fiets of zorg voor een BOB,” aldus de politie.

Bron : www.wos.nl

Foto : Ter illustratie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.