Agent in vrije tijd belaagd door man met steekvoorwerp, politie zoekt getuigen

Den Hoorn – Een agent in vrije tijd is zaterdagavond 4 augustus omstreeks 22.00 uur belaagd door een man die hij te hulp wilde schieten op de Wippolderlaan/oprit A4. De recherche is op zoek naar getuigen van het incident.

De agent reed, vanuit de richting van de  Harnasdreef in de richting van de A4, toen hij de man zag lopen op de Woudseweg. De man, met een Aziatisch uiterlijk, liep in tegengestelde richting van het verkeer naar de oprit van de A4. Vanwege de gevaarlijke situatie met de voorbijrijdende auto’s, wilde de agent de man aanspreken en keerde op het viaduct van de A4 om naar hem toe te rijden. Daar stak de man meerdere keren over en liep tussen de vangrail en de geluidswand tegen het verkeer in en even later ook midden op de weg. De man maakte een verwarde indruk. De agent reed opnieuw naar de man, stapte uit de auto en sprak de man die zwalkend liep aan. De agent maakte zich bekend als agent met zijn politielegitimatiebewijs.

Steekvoorwerp

De man vroeg in het Engels de weg naar Delft waarna de agent dit uitlegde. De agent vertelde aan de man dat lopen op die locatie gevaarlijk is en vroeg hem om mee te lopen. De man weigerde, liep weg en rukte zich los toen de agent hem had vastgepakt nadat een auto hem bijna aangereden had. Mogelijk was de man bang dat hij te maken had met een nepagent. De man rende de weg op waardoor een auto met drie inzittenden moest afremmen. De man sprak de bijrijder aan wilde hulp van de personen. Deze bevestigden echter dat de agent echt was nadat deze zijn legitimatiebewijs had laten zien. De man haalde hierna uit naar de bijrijder en sloeg hem. De agent wilde de man hierop aanhouden, maar deze verzette zich, spande zich aan en trok even later een voorwerp uit zijn broekzak. Hiermee maakte hij steekbewegingen naar de agent. De agent staakte de aanhouding omdat de man zich behoorlijk verzette en hem aanviel om hem te verwonden. De man rende op de agent af en stopte even later waarna hij een echtpaar in een auto staande hield. Deze namen de man mee nog voordat de agent zich goed kon legitimeren. Het echtpaar is achterhaald en is inmiddels gehoord. Het onderzoek naar de identiteit van de man wordt voortgezet.

Getuigen

De recherche is op zoek naar getuigen van het incident en met name is zij op zoek naar een bestuurder van een donkerkleurig bus die ook even was gestopt toen de agent de man de eerste keer aansprak. Deze bestuurder is mogelijk van Marokkaanse afkomst. Ook wil de politie graag spreken met de drie inzittenden van de auto, een grijze stationwagen. Deze en andere getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Delft via 0900 – 8844.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.